Második, javított kiadás:
Srí H. V. L. Púndzsa: Ébredj fel, és ordíts! (Második, javított kiadás)
Filosz, Budapest, 2010.

Első kiadás:
Sri H.W.L. Poonja: Ébredj fel és ordíts! (I-II. kötet)
Reiki Alapítvány, Budapest, 1998.
(A név átírásában található különbséget az okozza, hogy könyveinkben először angolos, majd pedig, a könnyebb olvashatóság érdekében, magyaros átírást alkalmaztunk.)

Száz éve született Srí H. V. L. Púndzsa, ismertebb nevén Pápádzsí, a 20. század végének egyik legnagyobb hatású indiai tanítója. Ez alkalomból jelenik meg nagy sikerű könyvének második, javított magyar kiadása.

Pápádzsí 1944-ben mestere, Srí Ramana Maharsi jelenlétében ismerte fel igaz természetét. Attól az időtől fogva, egészen 1997-ben bekövetkezett haláláig, megosztotta tapasztalatait mindazokkal, akik felkeresték őt. Jelenléte és tanítása százakat vonzott magához a világ minden tájáról. A könyv válogatás az ezeken a találkozókon elhangzott beszélgetésekből.

Részletek a könyvből

„Képzelj el egy gondolathullámokból álló folyót! Mindenki az árral sodródik, ugyanazokhoz a gondolatokhoz ragaszkodik, és elviszi az áradat.
Te viszont csak egyetlen gondolatot gondolj el: »Szabad akarok lenni!« Ez ritkán jelenik meg az emberekben. A Föld teljes lakossága sodródik az árral…
Mindig szabad vagy! A szabadságért sehová sem kell elrohannod. Valami más miatt kell futnod. Hol van a szabadság, a megvilágosodás, a béke, a boldogság? Itt. Ahhoz, hogy itt légy, milyen erőfeszítést kell tenned? Semmit sem kell tenned, hogy az maradj, aki vagy.”

„Mindig szabad vagy! Sehová sem kell rohannod a szabadságért. Valami másért kell rohannod. Hol van a szabadság, a megvilágosodás, a béke, a boldogság? Itt vannak. Ahhoz, hogy itt légy, milyen erőfeszítést kell tenned? Semmit sem kell tenned, hogy az maradj, aki vagy.
Hol tudnál visszafordulni? Csak akkor kell valahová fordulnod, ha máshol vagy. Hová tudnál fordulni? Amikor otthon vagy, nem kell utaznod. Egyszerűen távolítsd el ezeket a hamis elgondolásokat, amelyeket másoktól kaptál: a társadalomtól, a szüleidtől, a vallásodtól. A természeted nem olyan, hogy boldogtalan légy vagy hogy szenvedj.”